▲▲▲▲

OGB Design Indische
Harderwijkers
Welkom Laatste Nieuws KUMPULAN Foto en Film Muziek Familie Albums Onze Veteranen Toen en Nu ... Historie Indische Cultuur Boeken Sociale Media Links Onze Nieuwsbrief Pasar Malam 2022 Contact
Familie Albums

Klik op een foto voor een uitvergroting

FAMILIE VINCENTIE


Ik ben geboren op 20-05-1945 in het Japanse concentratiekamp Pakuning Ratan in Djokja. Ons gezin bestond uit mijn vader en moeder Vincentie (beiden zijn reeds overleden), mijn oudste zus

Thelma (Jessie) mijn persoon Daniel (Daan) broer Ronny en mijn jongste zus Diana (Beeps)


Vanaf 1948 tot 1954 hebben we in de Lesliestraat (Djalan Leslie) in Surabaja gewoond, mijn vader had een Marine woning en moest, na de overdracht en sluiting van het Marine Etablissement, uit de woning.


Wij woonden toen tijdelijk, in afwachting van ons vertrek naar Nederland, in Hotel Brantas. Hier staan we voor ons huis in de Lesliestraat van links naar rechts Jessie, mijn persoon, Ronny en Beeps. (1952)

Hier sta ik op een klassefoto van de Meerpaalschool in 1955 tegenover het Brantas Hotel op de onderste rij 3e van rechts.


Het jongetje 2e linksonder is, ruim twintig jaar later, met mijn jongste zus Beeps getrouwd (Johnny Abels) we kenden elkaar toen helemaal niet.

Van rechts naar links in de eetzaal van MS Johan van Oldebarneveldt, mijn moeder, mijn persoon,Beeps en Ronny en helemaal links mijn vriend Jimmy Veenhoven die ik later nadat we van Harderwijk naar Arnhem verhuisd waren, weer in Arnhem zou tegenkomen en samen gingen we in een bandje spelen, Tep-E-Fy. Ons gezin is op 23-11-1955 met MS Johan van Oldebarneveld vanuit Surabaja naar Amsterdam vertrokken. Op de andere foto werd ik door Sinterklaas aan boord ernstig toegesproken.

In Nederland aangekomen werden wij gehuisvest in het kontraktpension "de Zonnebloem" in Bennekom totdat er een huis voor ons gevonden zou worden. (1955-1958) Hier poseren we voor ons huis (eigenlijk is het een barak en was er zo ijzig koud in de winter dat de urine in onze po "s nachts bevroor) Pa en Ma Vincentie mijn oude zus, mijn persoon, Beeps en Ron.

In Harderwijk werd ons een huis aangeboden een zgn. Oostenrijkse woning aan de Tromplaan 25. Hier hebben we van 1958 tot 1966 gewoond en daar heb ik de lagere en middelbare school gevolgd. Op de foto Pa en Jessie in de achtertuin.

Ma en Jessie in de zon achter het huis.

Kerstfeest in Harderwijk.


De vijfde klas van de lagere school aan de Wittenhagen voor de start van een voetbaltoernooi. Tweede van rechts ben ik dan, in het midden Appie Panhuyzen en helemaal links Ronny Sandee. Gehurkt links is Robert de Joode (woonde ook toen aan de Tromplaan en neef van Lydia Tuinenburg van Lydia and the Molody Strings)

In de buurt woonden ook erg veel Indische families o.a. Hamar de la Bretoniere (Bernhard) van hem heb ik dan ook eens een gitaar geprobeerd en de eerste drie grepen geleerd, de E, A en de D. Het eerste liedje dat ik toen kon spelen is, Zeg niet Nee van de Fouryo's. Later kwamen er andere jongens bij Lex Umlauf von Biberfort, Clarry Jacobs en later Tonny en Bolle (Jules) Maessen. Ook de oudere broer van Bernhard Hamar, Frans speelde goed gitaar samen met Jimmy Fransz. Onder bezielende leiding van Pa Maessen moest er elke week (zondag) geoefend worden en waren The Blue Minstrels een feit.

Op de foto the Blue Minstrels in de oude samenstelling nl. Lex, mijn persoon en Tonny en Bolle Maessen (Jan was toen reeds vertrokken), als zanger(es) hebben diverse personen elkaar afgewisseld. Eerst Joop van "t Heerde daarna Truusje Klein en Roy Hagenbeek, ook werd de band met Edwin de Vrede versterkt.

The Blue Minstrels in ACTION!


Na mijn verhuizing in 1966 naar Arnhem heb ik de band verlaten en zijn er nog diverse wisselingen in de band geweest.

Na mijn huwelijk (wij hebben geen kinderen) en gedurende mijn werkzame leven heb ik in Gendt, Driebergen-Rijsenburg en Hardenberg gewoond. Op dit moment ben ik gepensioneerd en wonen wij (mijn vrouw en ik) afwisselend in Dedemsvaart (lente en zomer) en in onze bungalow in la Nucia (Spanje) vnl. in de herfst en in de winter. Jessie heeft een zoon en een dochter en woont in Leidschendam. Beeps heeft twee dochters en woont in Harlingen en Ron heeft een dochter en een zoon en woont in Arnhem.

Groetjes

Daan Vincentie

Dedemsvaart