▲▲▲▲

OGB Design Indische
Harderwijkers
Welkom Laatste Nieuws KUMPULAN Foto en Film Muziek Familie Albums Onze Veteranen Toen en Nu ... Historie Indische Cultuur Boeken Sociale Media Links Onze Nieuwsbrief Pasar Malam 2022 Contact
Familie Albums

FAMILIE HAAK


Onze ouders, Han en Margot Haak, zijn op 23 september 1948 met de handschoen getrouwd. Vader zat toen voor zijn werk op Celebes en moeder verbleef op Java. Met hun eerste kind Joyce vertrokken ze op 1 december 1950 uit de haven Tanjung Priok van Jakarta. Met het passagiersschip Maloja voeren zij naar Nederland waar ze op 28 december 1950 aankwamen in Amsterdam.


Verlovingsfoto van Han en Margot


Van daaruit gingen zij naar hun eerste contractpension

bij de familie Vultink aan de Dijkstraat nummer 68 in

Aalten. Na drie maanden vertrokken ze naar het tweede contractpension bij mevrouw Bomhof aan de

Soerenseweg nummer 204 te Apeldoorn.Aankomst in Nederland

Hier werd het gezin uitgebreid met de tweeling, Maureen en Jimmy, en dochter Ria (Flo).V.l.n.r. Jimmy, Joyce, Ria (Flo) en MaureenIn juli 1953 kreeg ons gezin een eengezinswoning aan de Bondamlaan nummer 9 in Harderwijk. Daar zijn Jack, José en George geboren.

Onze ouders hebben tot aan hun dood op dit adres gewoond.


Onze vader zat in Nederlands-Indië bij het KNIL. Hij heeft van 1942 tot de bevrijding in 1945 gewerkt aan de beruchte Birma-spoorlijn. In Nederland is hij van het KNIL overgegaan naar de Koninklijke Landmacht. Op 1 februari 1978 is hij met functioneel leeftijdsontslag uit het leger gegaan.


Onze ouders zijn beiden op 58-jarige leeftijd overleden. Van hun zeven kinderen wonen er vijf (Joyce, Maureen, Jack, José en George) met hun gezin in Harderwijk. Jimmy en Ria (Flo) zijn met hun gezinnen neergestreken in respectievelijk Bergen op Zoom en Heerhugowaard.


Door de hechte band die we hebben, komen we minimaal tweemaal per jaar allemaal bij elkaar (de verjaardagen hierbij buiten gelaten). Dan komen de tweede, derde en vierde generatie Haak (circa 50 man) zoveel mogelijk allemaal bijeen.Elk jaar rond de trouwdag van onze ouders wordt er een familiedag georganiseerd. Dan komen alle Haakjes samen en doen we met z’n allen een activiteit. Na afloop gaan we gezellig eten.   


 


 Wil je meer weten over de Haakjes, kijk dan op onze eigen familiesite, www.tussenhaakjes.info, een site, die door onze zwager Nico beheerd wordt en waar we met z’n allen erg trots op zijn.


De Haakjes

Eten is heel belangrijk voor de Haakjes zoals natuurlijk voor veel Indische mensen.

Op de eerste zaterdag van januari wordt een selamatan voor het nieuwe jaar gehouden bij Joyce waarbij de hele familie aanwezig is.

Er wordt dan nasi koening met heerlijke gerechten en allerlei heerlijke snacks gegeten.